Geen strafrechtelijk onderzoek naar coach Allardyce

11 november 2016, 18:09

Sam Allardyce hoeft niet meer te vrezen voor een strafrechtelijk onderzoek. De Engelse voetbalcoach trapte eerder dit najaar in de val van undercoverjournalisten en toonde zich bereid, in ruil voor geld, uit te leggen hoe je de transferregels kan omzeilen.

Het kostte Allardyce, iets meer dan twee maanden na zijn aanstelling, zijn baan als bondscoach van Engeland. Ook zou er mogelijk een strafrechtelijk onderzoek naar hem geopend worden, maar zover komt het niet. Allardyce maakte zich er al niet heel druk over. "Want er was simpelweg een gebrek aan bewijs tegen mij", reageert hij in een statement.

De Britse politie is vrijdag wel een onderzoek gestart rond de corruptiezaak. Undercoverjournalisten van The Daily Telegraph namen meerdere mensen uit de voetballerij in de maling. Onder de slachtoffers is ook Jimmy Floyd Hasselbaink, maar na intern onderzoek mocht hij aanblijven als manager van Queens Park Rangers. Eerder deze maand werd de Nederlandse oefenmeester als gevolg van de mindere resultaten alsnog ontslagen bij de Championship-club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen