Van Hooijdonk tipt Oranje: "Geen combinatiespel proberen"

13 november 2016, 09:31

Pierre van Hooijdonk is van mening dat het Nederlands elftal zondag tegen Luxemburg beter niet kan proberen om de tegenstander kapot te spelen met combinatievoetbal. Vanwege het slechte veld is dat volgens de oud-voetballer gedoemd om te mislukken.

De terugkeer van Arjen Robben is belangrijk voor Nederland, stelt Van Hooijdonk tegenover de NOS. "Het is veelzeggend dat er euforie is ontstaan over het feit dat hij weer mee gaat doen. Ik ben er voor om de lange bal op de spits, vermoedelijk Bas Dost, te spelen. Want als de focus op het centrum ligt, wordt het minder druk aan de zijkanten en dan geef je Robben meer ruimte om zijn acties te maken."

De lange bal spelen heeft nog een ander voordeel. "Als ik de berichten mag geloven, ligt er een verschrikkelijk slecht veld. Dan is het niet mogelijk om de tegenstander kapot te spelen met combinatiespel. Dus Oranje moet niet de fout maken dat wel te proberen. Dat mag Nederland wat mij betreft best even doen, maar als het niet werkt moet je niet eindeloos blijven combineren. Na een kwartier moet je al kunnen inschatten wat er wel en niet mogelijk is en dan snel kunnen schakelen naar een opportunistische stijl", geeft Van Hooijdonk bondscoach Danny Blind een tip mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen