Groep B: Ruime zege Hongarije, Zwitserland blijft ongeslagen

13 november 2016, 20:20

Hongarije en Zwitserland hebben zondagavond goede zaken gedaan in groep B. Hongarije was met 4-0 veel te sterk voor Andorra, terwijl Zwitserland een zakelijke 2-0 overwinning boekte op de Faeröer Eilanden.

Hongarije kan ogenschijnlijk weinig anders doen dan zich op plek twee in de groep richten omdat Zwitserland zijn wedstrijden blijft winnen. Die strijd moet het zien te winnen van Portugal. De Hongaren voldeden aan hun plicht door Andorra opzij te zetten. Zoltán Gera zette Hongarije op voorsprong, waarna Adám Lang de score vlak voor rust verdubbelde.

In het laatste kwartier van de wedstrijd liep Hongarije uit naar een ruime overwinning. Adám Gyurcsó pikte met de 3-0 een treffer mee. Het slotakkoord was voor Adám Szalai: 4-0. Hongarije staat op vijf punten achterstand van Zwitserland. Portugal kan echter nog over Hongarije heen op de ranglijst, omdat het nog in actie moet komen.

Zwitserland had weinig moeite met de Faeröer Eilanden. Eren Derdiyok schoof met links het openingsdoelpunt binnen. Vlak voor tijd werd de zege pas veiliggesteld door Zwitserland door een rake kopbal van Stephan Lichtsteiner. Zwitserland staat op twaalf punten uit vier duels.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen