Groep B: Ronaldo tweemaal trefzeker voor winnend Portugal

13 november 2016, 22:47

Portugal is door een overwinning op Letland de naaste achtervolger van Zwitserland in groep B. Door een 4-1 overwinning op Letland blijft de achterstand op de koploper drie punten. Ronaldo kwam tweemaal tot scoren voor de Portugezen.

Ronaldo zette zijn ploeg na een klein half uur op voorsprong vanuit een strafschop. De sterspeler van Real Madrid vergat vervolgens een tweede penalty te benutten. Dat moment kwam hem in de tweede helft duur te staan op het moment dat Arturs Zjuzins de gelijkmaker scoorde. Gelukkig voor Ronaldo was hij en zijn ploeg in staat de schade te herstellen.

William Carvalho schoot Portugal twintig minuten voor tijd weer op voorsprong. Uiteindelijk pakte Ronaldo alsnog zijn tweede treffer mee voor de EK-winnaar van afgelopen zomer. Het slotakkoord was voor centrale verdediger Bruno Alves met de 4-1. Nummer drie Hongarije volgt op twee punten van Portugal.