39-jarige Simons pakt record: "Blijk van waardering"

14 november 2016, 07:46

De 8-1 overwinning van België op Estland was geweldig, maar het WK-kwalificatieduel had ook nog een ander mooi tintje. Timmy Simons, inmiddels 39 jaar, 11 maanden en 2 dagen oud, kwam in de 88ste minuut binnen de lijnen voor Axel Witsel en greep daarmee een record. Hij werd de oudste speler ooit die in actie kwam voor de Rode Duivels.

Bondscoach Roberto Martinez gunde Simons dus vlak voor tijd zijn moment. De routinier van Club Brugge nam daardoor het stokoude record over van doelman Jan De Bie, die in 1930 voor het laatste onder de lat stond toen hij 38 jaar en 30 dagen oud was. Simons heeft nu bovendien 94 interlands achter zijn naam staan. Hij is nog twee caps verwijderd van het record van Jan Ceulemans.

Simons werd pas last-minute toegevoegd aan de Belgische selectie. "Ik moet toegeven dat het heel mooi en onverhoopt was toen de bondscoach me belde", zegt Simons volgens Sporza. "Ik heb al lang geleden mijn afscheid genomen van de nationale ploeg, maar dit is toch een van mijn mooiste momenten. Het is een blijk van waardering", aldus de oud-middenvelder van PSV. "Het is allemaal snel gegaan, dus ik denk dat het besef van wat ik vandaag heb meegemaakt pas later zal komen. Het was wel een onverhoopt telefoontje. Fantastisch toch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen