"Wat Verstappen deed, was toch honderd keer leuker?"

14 november 2016, 08:07

Willem van Hanegem wist zondagavond niet goed wat hij moest doen toen hij voor de televisie zat. Van het Nederlands elftal, dat de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg (1-3 winst) speelde, werd hij niet vrolijk. Het feit dat Max Verstappen op een andere zender aan het imponeren was op het Braziliaanse Formule 1-circuit Interlagos, zorgde ervoor dat De Kromme steeds aan het schakelen was.

"Het is dat die Formule 1-race zo vaak stil lag, anders had ik weinig van Oranje gezien hoor. Wat Max Verstappen daar deed, was toch honderd keer leuker dan kijken naar het Nederlands elftal? Kom op zeg", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "En ik denk dat ik niet de enige sportliefhebber in Nederland ben die gisteren steeds met de afstandbediening aan het schakelen was. Ik was gewoon blij toen die scheidsrechter affloot. Kon ik weer naar Max kijken", geeft de oud-international toe.

Hoe mooi de fenomenale inhaalrace van Verstappen (van de zestiende naar derde plaats) ook was, Van Hanegem vindt het contrast met Oranje wel héél groot. "Het is eigenlijk wel een trieste constatering dat het Nederlands je maar niet kan vermaken. Er was soms weer geen touw aan vast te knopen wat ze deden. En we moeten nu echt niet gaan doen als dat Luxemburg zoveel voorstelt. Die gasten vielen me gewoon zwaar tegen", aldus Van Hanegem.

Het draaide bij Oranje maar om één man, zag Van Hanegem. "Natuurlijk was iedereen hartstikke blij dat Arjen Robben weer mee kon doen. Ik ook hoor. Maar het leek wel of iedereen maar één opdracht had: die bal zo snel mogelijk aan Robben geven. Precies zoals dat vorige week gebeurde bij die geweldige wedstrijd tussen Argentinië en Brazilië. Die Argentijnen konden alleen maar alles bij Lionel Messi inleveren. Terwijl je juist als ploeg moet profiteren van zulke topspelers. Bij Oranje was er gisteren te weinig oog voor andere spelers. Zonde om Wesley Sneijder, zo'n grote speler, daar aan die linkerkant bij de zijlijn te zien staan", aldus Van Hanegem.

Gestoord aan Memphis

Van Hanegem zegt verder dat hij Bart Ramselaar, Georginio Wijnaldum, Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk wel waardig vond spelen. Memhpis Depay vond hij ondanks twee goals niet zo sterk. "Ik heb me gestoord aan Memphis. Goed dat hij twee doelpunten maakt hoor, maar hij speelde helemaal niet goed. Ik snap ook niet waarom hij zo raar gaat doen na die doelpunten. Moet hij zo'n showtje opvoeren bij de cornervlag. Nou, in onze tijd had hij daar lekker in zijn eentje gestaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen