Van Basten: "Voetbal verandert niet, maar wordt eerlijker"

14 november 2016, 15:17

Marco van Basten hoopt dat de videoscheidsrechter snel definitief zijn intrede zal maken in het internationale voetbal. De voormalig international van Oranje, die zich bij FIFA onder meer ontfermt over de technische ontwikkelingen in het voetbal, heeft op een persconferentie nog maar eens benadrukt dat het hem niet snel genoeg kan gaan.

Voor de mensen die vrezen dat het voetbal drastisch zal veranderen door technologische ontwikkelingen, heeft Van Basten een boodschap. "De sport zal hetzelfde blijven", zo benadrukt hij aan de vooravond van een nieuwe test van de videoref. Deze vindt dinsdagavond plaats bij de oefeninterland tussen Italië en Duitsland in Milaan. Het is onderdeel van een tweejarige proef van de spelregelcommissie IFAB.

"We hebben dan gewoon een extra paar ogen, wat scheidsrechters enorm kan helpen", zegt Van Basten. "Het voetbal zal zelf niet veranderen, maar wordt wel eerlijker. Dat willen we met z'n allen bereiken. Het streven is om zo vaak mogelijk de beste en juiste beslissing te maken. Ik ben ervan overtuigd dat het een goede zaak is, al zal het even wennen zijn", stelt Van Basten.

De videoscheidsrechter kan een dienstdoende arbiter aan de hand van televisiebeelden helpen bij belangrijke beslissingen, zoals bij goals, penalty's, rode kaarten en een verkeerd gegeven prent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen