Southgate wil binnen maand uitsluitsel, Rooney op bank

14 november 2016, 16:01

Gareth Southgate is momenteel op interim-basis de bondscoach van Engeland, maar blijft misschien wel op permanente basis voor de groep staan bij The Three Lions. De oefenmeester wil graag binnen een maand duidelijkheid hebben van de Engelse voetbalbond FA, zo heeft hij voorafgaand aan de oefeninterland tegen Spanje (dinsdagavond) laten weten.

"We moeten een plan maken voor het EK voor de onder 21-teams, het WK voor onder 20-teams en de nationale ploeg, dus het zou wel helpen als iedereen weet hoe zijn programma eruiziet", zegt Southgate volgens de BBC. "Het zou ook mooi zijn als ik snel weet wat mijn rol zal worden. Wat er ook zal gebeuren, ik wil in ieder geval dat de spelers dit een goede en uitdagende ervaring vonden", aldus Southgate, die interim-manager werd na het plotseling vertrek van Sam Allardyce, die een tijdje geleden in de val werd gelokt door Britse undercoverjournalisten.

Rooney geeft band aan Henderson

Ondertussen ligt de focus bij Southgate op de vriendschappelijke interland tegen Spanje. Hij heeft duidelijk gemaakt dat Wayne Rooney niet in de basis zal staan en dat Jordan Henderson daarom de aanvoerdersband zal dragen. "Het is belangrijk dat we meerdere leiders hebben. Joe Hart is er naast Rooney en Henderson ook een. Wij hebben niet maar één aanvoerder. Zoveel verantwoordelijkheid geven we Wayne ook niet. Deze moeten we verdelen. Meerdere leiders binnen één team is een formule voor succes", benadrukt de tijdelijke bondscoach van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen