ADO-talent dankt veel aan vader: "Valt nog wat te verbeteren"

14 november 2016, 19:20

Voor Tyronne Ebuehi was 2016 het jaar van zijn doorbraak bij ADO Den Haag. Hij ging van bankzitter naar basisklant en werd zelfs gebeld door de bondscoach van Nigeria. De verdediger stelt dat hij veel in zijn voetballoopbaan te danken heeft aan zijn vader.

Een paar maanden geleden had Ebuehi niet kunnen denken dat hij wekelijks zou spelen. "De voorbereiding was een paar weken oud toen José San Roman uit Argentinië werd gehaald", vertelt Ebuehi op de website van ADO Den Haag. "Je weet dat zo'n speler niet als bankzitter naar ADO Den Haag komt. Natuurlijk baal je daar even van, maar het gaf mij wel de motivatie om nog harder te werken om mijn plek terug te krijgen."

Daarbij kreeg hij de nodige hulp van zijn vader. "Vanaf het moment dat bleek dat ik wel een aardig potje kon voetballen, heeft mijn vader me altijd op het hart gedrukt dat 'leuk' tegen een balletje trappen niet voldoende is. Om te slagen als voetballer moet je voor meer dan honderd procent voor je vak leven", legt Ebuehi uit. "Als het even niet gaat zoals ik wil is mijn vader er om mij op te beuren. Maar hij is ook de eerste om mij kritiek te geven als ik iets niet goed doe. Er valt nog een hoop te verbeteren aan mijn spel. Verdedigend ben ik al flink vooruit gegaan. Alleen worden er ook aanvallende acties van een moderne back verwacht. Daar moet ik me in ontwikkelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen