Hyballa breekt record: "Ga voor een Duitse invasie bij NEC"

14 november 2016, 21:06

In de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht stond NEC aan de aftrap met maar liefst vier Duitsers in de basis. Dat betekende een nieuwe Eredivisierecord. Volgens trainer Peter Hyballa is dat een logisch gevolg van zijn komst naar Nijmegen.

"Ik wist eigenlijk niet dat dat een record was", bekent Hyballa tegenover FOX Sports. "Ik ken heel veel Duitse zaakwaarnemers. Ik heb natuurlijk heel lang in Duitsland gewerkt. En deze jongens zien nu ook dat je als jonge Duitse speler hier een kans krijgt om stappen te zetten. Maar als er bij NEC een trainer uit Zimbabwe was, dan kreeg je misschien veel spelers uit Zimbabwe."

De trainer van NEC stelt dat de Duitse spelers vooral qua mentaliteit veel meerwaarde hebben voor het team. In de winterstop krijgt Hyballa een nieuwe mogelijkheid om spelers te halen. "Ik heb eigenlijk nog tien Duitse spelers op mijn lijst staan. Ik wil een Duitse invasie, vijftien of zestien spelers, want dan kan ik lekker Duits praten in de kleedkamer", besloot de trainer lachend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen