Polen zonder Lewandowski laat naast Slovenië

14 november 2016, 23:46

Polen is er zonder topscorer Robert Lewandowski niet in geslaagd om de oefenwedstrijd tegen Slovenië te winnen. De ploeg van bondscoach Adam Nawalka keek zelfs lange tijd tegen een achterstand aan. Tien minuten voor tijd was het echter Lukasz Teodorczyk die de 1-1 maakte.

Voorafgaande aan het vriendschappelijke duel was het al duidelijk dat Polen niet met de sterkste opstelling mogelijk zou beginnen. Lewandowski kreeg rust van de bondscoach net als Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund ) en Kamil Glick (AS Monaco).

Met de afwezigheid van Lewandowski kreeg Anderlecht-spits Teodorczyk een kans in de punt van de aanval. In de Belgische Jupiler Pro League is de aanvaller vaak trefzeker en ook tegen Slovenië wist hij het net te vinden. De Slovenen kwamen in de eerste helft op voorsprong dankzij Miha Mevlja. Pas tien minuten voor tijd slaagde Polen er in iets terug te doen. Teodorczyk tikte op aangeven van Jakub Blaszczykowski de gelijkmaker binnen.