Directeur Velderman moet Twente weer subtopper maken

15 november 2016, 07:47

FC Twente hoeft niet verder te zoeken naar een nieuwe financieel en operationeel directeur. Erik Velderman treedt vanaf 1 januari 2017 in dienst bij de Tukkers. De 50-jarige bestuurder is de opvolger van Onno Jacobs, die per 30 november de deur van De Grolsch Veste achter zich dicht zal trekken. Samen met technisch en commercieel directeur Jan van Halst gaat Velderman de statutaire directie van de club vormen.

Twente heeft veel respect voor de bergen werk die Jacobs verzet heeft in de moeilijke tijden, maar stapt met Velderman een nieuwe fase in. Het kwam bij de nieuwe directeur uit door een samenwerking met een gerenommeerd adviesbureau. Een sollicitatieprocedure werd zorgvuldig uitgestippeld en Velderman werd aangesteld, onder meer vanwege zijn bestuurlijke ervaring bij NUON, de NS, NedTrain, Arcadis, PricewaterhouseCoopers en Volker Wessels Telecom. "Het gaat hier om een sleutelpositie binnen FC Twente. Financiële stabiliteit en transparantie zijn kernvoorwaarden voor de toekomst van FC Twente. Die pijlers vullen we in met het aantrekken van de ervaring en de kennis die Erik Velderman bezit", aldus RvC-voorzitter Jan Schutrups in een persbericht.

"Wij hebben de overtuiging dat hij de juiste man op de juiste plek is om de komende periode, in hechte samenwerking met Jan van Halst, verder te werken aan het financiële, operationele en sportieve herstel van FC Twente", voegt Schutrups toe. Velderman krijgt de taak om de organisatie van Twente toekomstbestendig te maken, zodat de club uit Enschede weer een stabiele subtopper kan worden in de Eredivisie.

Dat ziet Velderman helemaal zitten. "Ik ben supergemotiveerd en vereerd om bij deze mooie club aan het werk te mogen gaan. FC Twente moet op bedrijfsmatig vlak, net als op sportief vlak, terug naar de subtop. Zo'n mooie club moet de waarden van Twente vertegenwoordigen en een voorbeeldfunctie innemen. 'Gewoon doen' is daarbij essentieel. Het verder vorm en inhoud geven aan de beleidsvisie 'FC Twente 2020' zie ik als een stevige klus. Ik kijk ernaar uit om samen met Jan van Halst, de medewerkers, de vrijwilligers, en natuurlijk alle supporters en sponsors deze club weer terug te brengen naar de plek waar het hoort."

Van Halst is zeer te spreken over deze zet van Twente. "Mooi dat we het nieuwe kalenderjaar starten met Erik Velderman als Financieel en Operationeel Directeur. Met de club gaan we een belangrijke fase in, waarin nog heel veel werk verzet moet worden. Daarom ben ik blij met de komst van Erik en kijk ik uit naar onze samenwerking."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen