Vitesse sluit Chinese deal: "Willen echt iets neerzetten"

15 november 2016, 08:46

Vitesse heeft een partnerschap afgesloten met een grote partij uit China. De Arnhemse eredivisionist is een vijfjarige samenwerking aangegaan met het bedrijf ISoccerParcs, dat voetbalparken aanlegt in het enorme Aziatische land. Met een bijdrage aan deze parken hoopt Vitesse op termijn enkele tonnen per jaar op te strijken.

"Het plan is dat er voor 2018 door heel China honderd voetbalparken zijn aangelegd. Per park, ter grootte van een paar voetbalvelden, is de verwachting dat 300 tot 400 kinderen zich opgeven om de basis van het voetbal te leren. De acht trainers per locatie, 800 in totaal dus, worden door Vitesse bijgestaan", licht algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse toe in De Telegraaf.

De focus ligt hierbij niet op het trainen van de kinderen, maar juist de coaches. "We proberen zo het Vitesse-programma over te brengen. Je ziet vaak dat clubs een paar trainers naar China sturen die trainingen geven en dan na twee weken weer terugkeren. Wij willen op deze manier echt iets neerzetten. Voor ons is dit ook een mooie commerciële deal, die ons wellicht nog meer mogelijkheden geeft in China", aldus De Wit.

Bij IsoccerParcs is Gao Hongbo, voormalig bondscoach van China én voormalig trainersstagiair bij ADO Den Haag, hoofd jeugdopleidingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen