KNVB handhaaft straf Willem II ondanks beroep

15 november 2016, 14:16

Willem II tekende een beroep aan tegen het voorgestelde schikkingsvoorstel van een boete van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek (proeftijd twee jaar), maar heeft bot gevangen bij de beroepscommissie van de voetbalbond. De straf blijft, tot teleurstelling van de Tricolores, staan. De straf is voortgevloeid uit de ongeregeldheden bij de finale van de play-offs tegen NAC Breda op 22 mei 2016.

"We zijn met name teleurgesteld dat de tuchtcommissie de voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek handhaaft", reageert algemeen directeur Berry van Gool op de website van Willem II. "We erkennen dat het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden een terugkerend probleem is. We hadden echter graag gezien dat de grote groep goedwillende supporters niet de dupe zouden worden van het gedrag van een kleine groep raddraaiers."

"We zetten alles op alles om met elkaar te voorkomen dat er een wedstrijd zonder publiek gespeeld moet worden", vervolgt Van Gool. "De fantastische sfeer in het stadion moeten we vasthouden, maar absoluut zonder vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk wordt niet getolereerd en supporters die zich hier toch schuldig aan maken zullen altijd worden bestraft.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen