Chinese overname AC Milan komt nu echt dichtbij

15 november 2016, 14:52

AC Milan heeft een bevestiging gegeven voor de datum waarop de officiële bezegeling van de overname door een consortium van Chinese investeerders moet plaatsvinden. Op 2 december vindt een aandeelhoudersvergadering plaats, uiterlijk op de tweede zitting van 13 december zal de overdracht worden afgerond.

Milan staat al een tijdje op het punt om de club over te dragen aan de Chinese investeerdersgroep Sino-Europe Sports. De club is al dertig jaar in handen van Silvio Berlusconi. De excentrieke voorzitter en oud-premier van Italië vierde veel successen met AC Milan, maar zag de voetbalreus de afgelopen jaren min of meer in slaap vallen. Hoewel de Rossoneri momenteel derde staan in de Serie A, houdt het maar weinig over wat de roemruchte club de afgelopen jaren laat zien. Al drie jaar komt Milan niet meer in Europa uit.

13 december geldt als uiterste datum voor het in orde maken van al het papierwerk. Momenteel beschikt Fininvest, het bedrijf van Berlusconi, 99,3 procent van de aandelen van Milan. Deze worden waarschijnlijk allemaal overgedragen aan de Chinese kopers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen