Inter wilde absoluut niet verder: "De Boer verloor vijftig procent"

15 november 2016, 18:03

Dat Frank de Boer na nog geen drie maanden al op straat werd gezet door Internazionale werd niet overal even goed ontvangen. Piero Ausilio, technisch directeur bij de Milanese ploeg, vindt echter dat de positie van de Nederlander onhoudbaar was geworden.

"Als je vijftig procent van je wedstrijden verliest, is het onmogelijk om nog verder te gaan", zo luidt zijn redenatie tegenover Premium Sport. Toch wil Ausilio niet alle schuld bij De Boer leggen. "Als iets niet werkt, zoals nu het geval was, dan is dat de schuld van iedereen. Je kunt daarvoor niet alleen verantwoordelijkheid leggen bij De Boer."

Ook erkent hij dat De Boer niet op het makkelijkste moment binnenkwam, kort nadat het project met Roberto Mancini niet bleek te werken. "De keuze voor De Boer was er een die op dat moment door iedereen gedeeld werd. We dachten dat hij de juiste persoon was. Hij heeft hard gewerkt, maar uiteindelijk zijn de resultaten doorslaggevend."

Stefano Pioli is door Internazionale nu aangesteld als zijn opvolger. "Hij is een goede coach en vastberaden om er iets moois van te maken. We geven Pioli de tijd om goed kennis te maken met alles spelers. We zullen zijn functioneren pas over een paar maanden beoordelen", aldus Ausilio.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen