Spanje vecht zich in de slotfase knap naast sterk Engeland

15 november 2016, 23:03   Bijgewerkt: 16 november 2016, 00:01

Engeland heeft in eigen huis laat een zege weggegeven tegen Spanje. De Britten ging lang met 2-0 aan de leiding, maar late treffers van Iago Aspas en Isco bezorgden de thuisploeg een kleine kater. Ondertussen bleef Oranje-opponent Frankrijk steken op 0-0 tegen Ivoorkust.

Engeland - Spanje 2-2

De Engelsen kwamen al vroeg op voorsprong toen Jamie Vardy werd neergelegd door Pepe Reina. Adam Lallana benutte het buitenkansje feilloos. De aanvallende middenvelder van Liverpool verdween niet veel later richting de douche, toen hij een blessure opliep. Spanje had weinig in te brengen en speelde vooral in aanvallend opzicht zeer pover. Vitolo kreeg een kansje, maar verprutste die met een zwakke inzet.

Ook in de tweede helft waren de Engelsen beter en dat resulteerde al snel in een goal van Jamie Vardy. De spits kopte de bal snoeihard achter Reina uit een voorzet van Jordan Henderson. Kort erna had de 3-0 a kunnen vallen, maar Theo Walcott en Henderson kwamen beiden niet tot scoren. Spanje kwam halverwege de tweede helft beter in zijn spel en de leidde uiteindelijk tot de 2-1. Iago Aspas schoot de bal met een schitterende boog in de rechterbovenhoek. Isco kreeg vervolgens de kans op de 2-2, maar de middenvelder miste de opgelegde mogelijkheid. In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg hij een onverwachte herkansing. Dit keer schoot hij een stuk minder grote mogelijkheid wel binnen. Uit de draai passeerde hij Tom Heaton door de benen.

Frankrijk - Ivoorkust 0-0

Frankrijk had een paar dagen terug nog een goede wedstrijd afgewerkt tegen Zweden. In het oefenduel met Ivoorkust kwamen de kwaliteiten van Les Blues echter maar spaarzaam aan het licht. Vooral voor rust bleef het spektakel beperkt tot een volley van Kévin Gameiro in het zijnet. De tweede helft bood iets meer vermaak met kansen voor Dimitri Payet en Salomon Kalou, maar de doelpunten vielen niet.