Wuytens over nieuwe positie: "Sta liever op het middenveld"

16 november 2016, 15:24

Nu Rens van Eijden met een liesblessure kampt is het voor trainer John van den Brom zoeken naar een vervanger achterin. Eén van de opties is om Stijn Wuytens een linie te laten zakken. Hij speelde al vaker als verdediger en dat bleek meestal een goede oplossing.

Wuytens speelt normaal gesproken op het middenveld, maar staat tegen Roda JC waarschijnlijk in de verdediging. "Ik speel natuurlijk liever op het middenveld, maar als ik daar nodig ben dan is dat zo", aldus Wuytens voor de camera van AZ TV. "Tot nu toe is het goed verlopen op die positie en ik vind het ook niet erg om daar te spelen. 

Nu de interlandperiode weer voorbij is kan AZ zich volledig gaan richten op de competitiewedstrijd tegen Roda JC. "Roda is als team sterk, staat goed georganiseerd en speelt heel laag. Daarmee maken zij het veel tegenstanders moeilijk. Ik moet er voor zorgen dat ik de bal snel rond laat gaan, de counter eruit haal en de aanvallers aan het werk zet. We moeten geen gekke dingen doen en proberen zakelijk die wedstrijd uit te spelen", blikt Wuytens vast vooruit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen