Barcelona knikkert Twente Vrouwen wederom uit CL

16 november 2016, 22:50

Het avontuur van FC Twente Vrouwen in de Champions League is woensdagavond ten einde gekomen. In de achtstes finales verloor de ploeg van Tommy Stroot in De Grolsch Veste met 0-4 van FC Barcelona, nadat het vorige week al met 1-0 ten onder ging in Catalonië.

Door het verlies van vorige week dinsdag wist Twente dat het vanavond aan de bak moest. Al snel bleek het bereiken van de kwartfinale echter een kansloze missie. Bij rust keek de thuisploeg namelijk al tegen een 0-2 achterstand aan, door treffers van Marta Torrejon en Andressa Alves. Twente stond daardoor voor een nagenoeg onmogelijke opgave en het sprookje was definitief ten einde toen Barbara Latorre in de slotfase voor de 0-3 zorgde. Dat Ange N'Guessan in de 86ste minuut ook nog voor de 0-4 zorgde, maakte het extra pijnlijk voor Twente.

Daardoor zit de Champions League er voor de ploeg uit Enschede definitief op. Saillant is dat Twente vorig jaar ook door Barcelona werd uitgeschakeld in de achtste finales, toen verloor de Nederlandse formatie twee keer met 1-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen