Westermann speelt vaker in Jong Ajax: "Beter dan enkel trainen"

17 november 2016, 07:54

Hij werd gehaald op voorspraak van Rafael van der Vaart, maar veel minuten wist Heiko Westermann nog niet te maken in het eerste van Ajax. De 27-voudig Duits international speel momenteel vaker voor de beloften van de Amsterdammers in de Jupiler League.

"Het is beter dan alleen maar trainen", zo geeft de verdediger toe in gesprek met Het Algemeen Dagblad. "In mijn lange carrière ben ik nooit eerder in deze situatie terecht gekomen. Natuurlijk kan ik niet leven met deze rol, maar ik heb het wel te accepteren."

Westermann erkent dat het huidige duo achterin het momenteel goed voor elkaar heeft. "Davinson Sánchez en Nick Viergever doen het goed. Ik moet geduld hebben. Kijk, als ik echt heel het seizoen op de bank zit, moeten we gaan praten."

Het lijkt Westermann momenteel alleen privé voor de wind te gaan. "Als gezin hebben we het goed in Amsterdam. Mijn twee dochters hebben het naar hun zin op een internationale school. Maar ik ben hier om te voetballen, niet om een goed privéleven te hebben."

Nadat zijn contract bij Real Betis ontbonden werd, streek Westermann deze zomer in Amsterdam neer. Hij speelde sindsdien pas 227 minuten voor het eerste en de laatste daarvan stammen uit september. Wel speelde hij voor Jong Ajax drie volledige wedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen