Bolivia protesteert tegen puntenaftrek in WK-kwalificatie

17 november 2016, 08:16

Bolivia werd begin deze maand gestraft met twee reglementaire 3-0 nederlagen in de WK-kwalificatie, omdat het de niet-speelgerechtigde Nelson Cabrera had opgesteld. De speler zou alleen voor Paraguay mogen uitkomen. De beslissing zet kwaad bloed bij de Boliviaanse voetbalbond.

Oorspronkelijk had Bolivia namelijk met 2-0 gewonnen van Peru en met 0-0 gelijkgespeeld tegen Chili. "Zij profiteren nu van punten die ze niet op sportieve gronden hebben verdiend, terwijl andere deelnemende landen ook nadeel ondervinden. Dat vergroot alleen maar de oneerlijkheid van de beslissing", zo stelt de bond.

De Boliviaanse bond vecht daardoor het verlies van de vier punten aan. Voor het Zuid-Amerikaanse land zelf, zal het weinig uitmaken als ze de punten erbij krijgen. Het land komt dan op elf punten in de CONMEBOL-kwalificatiereeks en is er dan nog altijd zeven verwijderd van een play-off plek. De straf lijkt momenteel groter te zijn voor Argentinië, dat Chili met haar twee extra punten nu een plek boven zich vindt en ook Colombia en Ecuador staan dicht bij de Chilenen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen