Brouwers en Roda om de tafel: "Salaris moet worden aangepast"

17 november 2016, 11:02

Roel Brouwers zette begin oktober definitief een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Diverse pijntjes zaten de verdediger in weg. Echter tekende hij deze zomer een contract voor vijf seizoen bij Roda JC, dat moet hij nu nog afhandelen met de club.

Volgens het contract zou hij twee jaar actief zijn als speler en daarna nog eens drie jaar in een andere nog te bepalen functie. Daardoor is het nu nog onduidelijk wat de status tussen Brouwers en Roda JC precies is. "Volgens mij heb ik nu onbetaald verlof. Het lijkt me dat mijn spelerssalaris straks wordt aangepast, maar dat zal vast ter sprake komen", vertelt hij aan Voetbal International.

Als het aan Brouwers ligt, zal de rol die hij vanaf de zomer van 2018 gaat bekleden geen trainersfunctie zijn. "Onder meer omdat ik nu meer tijd wil doorbrengen met mijn familie. Ik neig zelf naar bijvoorbeeld commercie, sponsoring, merchandising of iets binnen de maatschappelijke tak van Roda JC. Dat zijn gebieden waarin ik me nog verder moet verdiepen, maar ik zie er wel leuke functies in."

Brouwers begon in 2001 al zijn loopbaan bij Roda JC, waarna hij via SC Paderborn bij Borussia Mönchengladbach belandde. Dit jaar keerde hij na elf seizoenen terug in de Eredivisie, maar moest hij er noodgedwongen al snel een eind aan breien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen