FA: "Kandidatuur Southgate is alleen maar sterker geworden"

17 november 2016, 11:39

Het heeft er alle schijn van dat Gareth Southgate deze maand nog definitief aangesteld zal worden als bondscoach van Engeland. Volgens verschillende Britse media ligt er al een contract van vier jaar klaar, maar Martin Glenn, algemeen directeur bij de FA, houdt nog een kleine slag om de arm.

"We moeten nog met elkaar om de tafel om als eens rustig door te nemen. Hopelijk duurt dat niet te lang", zegt hij tegen The Guardian. "Het mag duidelijk zijn dat Gareth een sterke kandidaat is en dat de laatste vier wedstrijden zijn kandidatuur alleen maar sterker is geworden. Daarbuiten zien we ook dat hij als manager hernieuwd vertrouwen heeft ten opzichte van een jaar of twee terug."

Het heeft er wel alle schijn van dat Southgate de helft gaat verdienen van zijn voorganger Sam Allardyce, die drie miljoen pond per jaar opstreek. Nadat het contract van Allardyce eind september werd ontbonden, kreeg hij bovendien nog een miljoen pond mee.

Sindsdien stond Southgate aan het roer bij The Three Lions. Onder zijn leiding werd in de WK-kwalificatie er gewonnen van Schotland en Malta, maar gelijkgespeeld op bezoek in Slovenië. Het oefenduel tegen Spanje van afgelopen dinsdag eindigde eveneens in een remise.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen