David opnieuw lang uitgeschakeld met identieke blessure

17 november 2016, 13:33

Chris David moet opnieuw lang toekijken met een kruisbandblessure, zo meldt Go Ahead op haar clubwebsite. De middenvelder scheurde dinsdag in een oefenwedstrijd met de beloften opnieuw zijn voorste kruisband in de linkerknie af, zo bleek na een mri-scan.

De blessure is een groot persoonlijk drama voor David, die net twaalf maanden revalidatie erop had zitten na exact eenzelfde blessure. "Brute pech", zegt Coen Cohen, het hoofd van de medische staf in Deventer. "Chris heeft een volledige revalidatie gehad, die in totaal twaalf maanden duurde. Hij heeft op het einde alle kracht- en stabiliteitstesten doorstaan en trainde al twaalf weken mee met de selectie, waarvan de laatste zes volledig. Hij is zeer voorzichtig gebracht."

Dat het toch fout ging, is volgens Cohen toch niet helemaal toeval. "Het is wel zo dat een speler die een kruisband heeft afgescheurd, tien tot twintig procent extra kans loopt op een nieuwe kruisbandblessure. Dat dit nu gebeurd is, is verschrikkelijk."

De 23-jarige David speelt sinds anderhalf jaar voor Go Ahead Ealges, nadat hij transfervrij overkwam van Fulham. Eerder zat hij bij FC Twente. Voor zijn eerste blessure vorig jaar had hij tien duels in de hoofdmacht gespeeld. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen