Siem de Jong is terug: "Het ging allemaal iets te snel"

18 november 2016, 07:53   Bijgewerkt: 18 november 2016, 10:33

Na een maand afwezig te zijn geweest kan Siem de Jong dit weekend weer in actie komen voor PSV. De huurling is volledig hersteld van een kuitblessure, die hij op 19 oktober opliep tegen Bayern München. De aanvallende middenvelder hoopt de komende periode belangrijk te zijn voor de ploeg en oordeelt dat het in het begin van het seizoen te snel ging met hem.

De afgelopen twee seizoenen stonden voor De Jong voor een groot deel in het teken van blessures, maar in zijn eerste maanden in Eindhoven moest hij door blessures van ploeggenoten meteen vol aan de bak. "Het ging vrij snel naar twee duels per week en misschien was dat iets te veel. Aan de andere kant ben ik prof en dat betekent dat je aan alles wilt meedoen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Nu hij is hersteld van zijn kuitblessure, lonken er weer veel speelminuten vanwege de absentie van Andrés Guardado en Jorrit Hendrix. "Dat is alleen maar jammer voor de ploeg. We missen nogal wat spelers en daardoor zal ik mijn steentje weer moeten gaan bijdragen", beseft De Jong, die baalde dat hij met zijn blessure buitenspel stond. "Natuurlijk is het een teleurstelling dat je weer een probleem hebt, maar het is net als de andere keren snel herstellen en gewoon verdergaan. Voor mezelf, de club en mijn medespelers waren de problemen het meest vervelend. Misschien moest ik nog wennen aan de belasting."

De contractspeler van Newcastle United stelt dat hij kan starten tegen Willem II. "Het was geen zware blessure, maar in de twee weken voor de interlandperiode kon ik geen wedstrijden spelen. Ik ben vorige week weer voor mezelf begonnen en kon opbouwen naar dit duel. Het voelt allemaal goed aan en ik geniet in de trainingen weer van alle oefeningen en partijtjes."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen