Inter-icoon Materazzi: "Schuld ligt bij de clubleiding"

18 november 2016, 08:17

Marco Materazzi ziet met lede ogen aan dat er bij Internazionale meerdere trainers moeten boeten voor de teleurstellende prestaties, terwijl de schuld in zijn optiek volledig bij de clubleiding ligt. "Ik hoop dat ze capabele mensen gaan aanstellen", zegt het icoon van de Nerazzurri over de gang van zaken bij Inter.

In aanloop naar de beladen Derby della Madonnina tegen AC Milan (komende zondag) spreekt Materazzi zich uit over de situatie bij Inter, waar de derde coach in drie maanden en de tiende coach sinds 2010 is aangesteld. Onder meer Frank de Boer hield het niet lang vol in Milaan: na een dienstverband van 84 dagen werd hij een maand geleden ontslagen. "Dat reflecteert precies wat er gaande is bij de club", verzucht Materazzi in de Corriere della Sera.

"Resultaten zijn in de ogen van de clubleiding belangrijker dan contracten. Ik leg de schuld niet bij trainers als Mancini, De Boer of Pioli. De fout ligt bij de mensen die al jaren bij de club zitten", zegt de spijkerharde verdediger van weleer. "Het gaat mij alleen maar om Inter en mijn hart bloedt als ik de club in deze situatie zie. Ik hoop dat de club snel van koers verandert en dat er capabele mensen worden aangesteld in de top van de club. Iemand moet toegeven dat hij een fout heeft gemaakt en vertrekken. Ik hoop dat de clubleiding dichter bij het team kan komen te staan", aldus Materazzi.

Na twaalf speelronden is Inter met zeventien terug te vinden op plaats negen. Nummer tien Genoa heeft echter nog een wedstrijd tegoed, terwijl het één puntje minder heeft.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen