Genieten van krakers en derby's in superweekend

18 november 2016, 10:36   Bijgewerkt: 18 november 2016, 11:49

Tijdens en na een interlandonderbreking kijken veel voetballiefhebbers altijd reikhalzend uit naar de hervatting van het clubvoetbal. Dat zal dit keer nog extremer zijn dan anders. We krijgen dit weekend namelijk heerlijke wedstrijden voorgeschoteld. Het wordt een voetbalfeest in alle buitenlandse topcompetities.

Het voetbalweekend begint vrijdag nog rustig, als Lille OSC het in de Ligue 1 opneemt tegen Olympique Lyon en we zeer benieuwd zijn of RasenBallsport Leipzig haar sensationale opmars en prestaties kan doorzetten. Het is nog stilte voor de storm, aangezien het vanaf zaterdag helemaal losgaat met heerlijke wedstrijden.

Zaterdag

Te beginnen met de kraker tussen Manchester United en Arsenal, die zaterdag om 13.30 uur afgetrapt wordt. Dat wordt een zeer interessant affiche, aangezien Man United ondanks de miljoenenaankopen slechts zesde staat en Arsenal zes punten meer heeft en de nummer vier is. Er komt ook altijd veel prestige bij kijken. In augustus 2011 werd het 8-2 voor Man United, een klap die nog altijd pijn doet in Noord-Londen. The Gunners wonnen überhaupt slechts twee van de laatste tien ontmoetingen met de titelconcurrent. We zijn benieuwd wat het wordt, zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic.

Zondag

Alsof de duels van zaterdag nog niet genoeg zijn, treden de nummers één en twee van België zondagmiddag vanaf 14.30 uur tegen elkaar aan: Zulte Waregem (30 punten) versus Anderlecht (25 punten) en staat daarna om 18.00 uur dé wedstrijd van het jaar in Turkije op het menu: de Kitalararasi Derby tussen Fenerbahçe en Galatasaray. Het is de clash tussen de nummers vijf en drie van de Süper Lig, de verliezer doet zéér slechte zaken in de Turkse titelrace. Naast het feit dat het een echte topwedstrijd is, is het ook een ontmoeting tussen Dick Advocaat, Cor Pot, Mario Been, Gregory van der Wiel, Robin van Persie en Jeremain Lens (Fenerbahçe) en Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Jan Olde Riekerink (Galatasaray). Niet alle Nederlanders zullen, vooral wegens blessures, in actie komen.

Lees ook: Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen