Klopp en Wenger laken commotie rondom Rooney

18 november 2016, 11:52

Wayne Rooney heeft deze week veel kritiek over zich heen gekregen in Engeland, toen er foto's naar buiten kwamen waarop hij met een aangeschoten gezicht stond. De captain van de nationale ploeg was afgelopen zaterdag dronken geworden in het spelershotel van Engeland en is daarna diep door het stof gegaan. Jürgen Klopp en Arsene Wenger steunen de ervaren middenvelder echter.

"Ik heb het te doen met de spelers van tegenwoordig", vertelt Liverpool-coach Klopp aan ESPN. "Natuurlijk hebben de voetballers een mooi leven, maar voor veel mensen lijkt het een verrassing dat de spelers ook gewoon mensen zijn. Alles wat een speler doet ligt onder een vergrootglas en dit lijkt meteen een enorme ramp. Dat is het niet, dit stelt niets voor", nuanceert Klopp de actie van Rooney. "Deze generatie is de meest professionele aller tijden. Er wordt niet meer gedronken en gerookt onder de voetballers, terwijl dat vroeger wel veel gebeurde. Ik snap niet waarom er zo'n probleem wordt gemaakt van de actie van Wayne."

Arsenal-trainer Wenger sluit zich aan bij Klopp. "We zijn allemaal jong geweest. Het hoort bij de leeftijd dat mensen fouten maken en dat is niet erg, zolang ze er maar van leren. Een speler als Wayne heeft een geweldige loopbaan, omdat hij tot nu toe vaak geleerd heeft van fouten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen