Hyballa twijfelt over opstellen Kadioglu: "Het is wel Ajax"

18 november 2016, 15:15

In de laatste twee wedstrijden van NEC stal de pas zeventienjarige Ferdi Kadioglu de show, door in beide duels te scoren en met heerlijke acties op de proppen te komen. Dit weekend gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Ajax in de ArenA en dus zou de aanvaller weer van waarde kunnen zijn voor NEC, maar trainer Peter Hyballa twijfelt of hij de jongeling gaat opstellen.

"Het is wel Ajax waar je op bezoek gaat en dan zal het er in eerste instantie toch vooral om gaan hoe we die bal te pakken krijgen", stelt Hyballa op de website van de club. "Dat gaat met puur aanvallend ingestelde spelers dan juist weer moeilijker. Verdedigen is namelijk niet de hobby van spelers als Ferdi. Daar zullen we dus een oplossing voor moeten bedenken. Ferdi heeft het goed gedaan de afgelopen wedstrijden, maar je moet kijken of hij het van begin af aan zou volhouden. Hij is een '10', maar kan ook als een valse '9' spelen en hij kan scoren. Maar de vraag is dan ook: heeft hij gescoord omdat hij inviel en andere spelers al een beetje moe waren, of had hij dat anders ook wel gedaan?"

De Duitser is desondanks zeer te spreken over het talent. "Hij maakt echt goede stappen vooruit. Ik praat heel veel met hem, ook over het feit dat het na die goede weken voor hem een beetje anders is geworden. Verwachtingen worden hoger. Als hij in de volgende wedstrijd geen panna uitdeelt, dan is het bij wijze van spreken al minder. Daar moeten we voor waken."

Hyballa verwacht dat NEC het zondagmiddag in de ArenA lastig gaat krijgen met Ajax, dat tweede staat. "PSV, Ajax en Feyenoord zijn speciale wedstrijden. Als je daar in een uitwedstrijd een resultaat boekt, dan heb je bonuspunten. Tegen Feyenoord waren we er thuis heel dichtbij, maar ging het op het laatste moment nog mis. Tegen Ajax gaan we gewoon ons best doen. We hebben in ieder geval een fitte selectie, dus we gaan met vertrouwen die kant op zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen