Vroege treffer Van Lunteren genoeg voor Ajax-vrouwen

18 november 2016, 21:35

In de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax haar negende overwinning in tien wedstrijden geboekt. Coach Ed Engelkes zag zijn speelsters vrijdag op Sportpark De Toekomst met 1-0 winnen van Achilles '29. Desiree van Lunteren (foto) maakte met een goal in de zesde minuut het verschil.

Door de winst komt Ajax op 28 punten, zes meer dan nummer twee FC Twente. De landskampioen heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Het speelt zaterdag thuis tegen Telstar. FC Twente werd woensdag in de Champions League uitgeschakeld door FC Barcelona. De thuiswedstrijd ging met 0-4 verloren, na de 1-0 nederlaag in Spanje een week eerder.

Mede door twee treffers van Vanity Lewerissa won PSV op Sportcomplex De Herdgang met 6-0 van sc Heerenveen. ADO Den Haag kwam thuis tegen PEC Zwolle met 0-2 en 2-3 achter, maar zegevierde door doelpunten van Sharona Tieleman en Marthe van Eck (penalty) in de laatste twaalf minuten met 4-3.