Geen goals bij kraker in Breda, MVV nieuwe koploper

18 november 2016, 22:01   Bijgewerkt: 18 november 2016, 22:12

De Jupiler League-kraker tussen NAC Breda en VVV-Venlo heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in het Rat Verlegh Stadion eindigde vrijdag, ondanks een overwicht van de thuisclub, in 0-0. VVV verloor de koppositie aan provinciegenoot MVV. De ploeg uit Maastricht won de derby bij Fortuna Sittard met 2-3.

Door een rake strafschop van Thomas Verheijdt kwam MVV in de 29ste minuut aan de leiding op bezoek bij rivaal Fortuna Sittard. Toch keek het bij rust tegen een 2-1 achterstand aan, door tegengoals van Roald van Hout en Jorrit Smeets. Verheijdt tekende vijf minuten na de pauze met een Zlatan-achtige hakbal voor de gelijkmaker, Pieter Nys groeide met een doelpunt vier minuten daarna uit tot de held van MVV (2-3).

MVV topt het Jupiler League-klassement na veertien speelrondes met 29 punten, één meer dan nummers twee VVV en Almere City FC. Laatstgenoemde club versloeg Telstar met 3-6. Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust stond Almere City na zeventig minuten met 3-2 achter. In de laatste dertien minuten toonden de Flevolanders echter een enorme veerkracht en stapten ze door treffers van Soufyan Ahannach (2), Sherjill MacDonald en Silvester van der Water met een tenniszege van het veld. Jong PSV kan maandag ook op 28 punten komen. Daarvoor moet het thuis winnen van De Graafschap. Jong Ajax speelt eveneens maandag pas. Als de Amsterdamse talenten drie punten pakken bij Jong FC Utrecht, dan komen ze op 26 punten. NAC heeft na de remise tegen VVV 24 punten.

Helmond Sport bracht FC Dordrecht de vijfde nederlaag op rij toe. De Brabanders zegevierden aan de Krommedijk met 1-4 over het team dat in het seizoen 2014/2015 nog op het hoogste niveau uitkwam. Jordy Thomassen (2), Furhgill Zeldenrust en Mark Höcher scoorden voor Helmond Sport. Joël Thomas deed tussendoor iets terug namens FC Dordrecht.

Dordrecht heeft, net als Jong FC Utrecht, negen punten en staat daarmee voorlaatste. Achilles '29 is de hekkensluiter. De formatie uit Groesbeek ging deze speelronde op eigen terrein met 1-2 onderuit tegen FC Oss. Na de eerste helft leidde Achilles met 1-0, maar na de doelwissel kantelde FC Oss met twee goals in een tijdsbestek van drie minuten van Tom Boere en Justin Mathieu de score. Achilles-verdediger Coen Gortemaker kreeg vijf minuten voor tijd een directe rode kaart.

SC Cambuur scoorde haar derde driepunter in vier duels. Door een doelpunt van Gino Bosz, de zoon van Ajax-coach Peter Bosz, in de 84ste minuut won de club uit Leeuwarden de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 0-1. Middenmoters FC Volendam en RKC Waalwijk hielden elkaar in Noord-Holland op een 1-1 gelijkspel. Pieter Langedijk zette RKC in de 55ste minuut op 0-1, veertien minuten later maakte Paul Kok gelijk. Fries Deschilder en Alemão bezorgden FC Eindhoven een 0-2 overwinning bij FC Den Bosch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen