Leipzig blijft koel en pakt óók bij Leverkusen drie punten

18 november 2016, 22:34   Bijgewerkt: 18 november 2016, 22:48

RB Leipzig blijft meedraaien in de top van de Duitse competitie. De ploeg van coach Ralph Hasenhüttl won vrijdag de lastige uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, ondanks dat het twee keer op achterstand kwam, met 2-3. Voor RB Leipzig, dat afgelopen seizoen naar de Bundesliga promoveerde, is het de zesde overwinning op rij.

Sympathie voor de underdog komt regelmatig voor, maar in Duitsland gaat dat verhaal niet op voor RB Leipzig. De voetballiefhebbers bij onze oosterburen hekelen de commerciële manier waarop de club, gesteund door de miljoenen van energiedrankjesproducent Red Bull, wordt geleid. In hun ogen heeft RB Leipzig zich in de afgelopen zeven jaar 'omhoog gekocht' op de Duitse voetballadder.

De haat jegens RB Leipzig in Duitsland werd voor het duel in Leverkusen nog maar eens duidelijk. De spelersbus van de club werd onderweg naar de BayArenA bekogeld met verfbommen. Een kleine twee maanden geleden hadden fans van 1. FC Köln de spelersbus van RB Leipzig al tegengehouden door op de weg te gaan zitten.

Op het veld keek RB Leipzig al binnen één minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Kevin Kampl bracht Leverkusen met een snelle goal aan de leiding. Hoewel RB Leipzig in de vierde minuut langszij kwam door een eigen goal van Julian Baumgartlinger bij een corner keken de bezoekers bij rust toch weer tegen een achterstand aan. Julian Brandt zette Leverkusen in de tweede minuut van de extra tijd van de eerste helft op een 2-1 voorsprong, nadat het achterin helemaal open lag bij de tegenstander.

De 2-1 tussenstand bleef lang op het scorebord staan en even dreigde de eerste nederlaag van RB Leipzig. In het laatste kwart van de partij gaven Die Roten Bullen echter gevolg aan hun imposante reeks. Emil Forsberg maakte in de 67ste minuut 2-2; na een rush vanaf het middenveld ramde hij van buiten het strafschopgebied raak. Veertien minuten later kopte Willi Orban, geheel ongedekt bij de tweede paal, uit een voorzet van Forsberg de 2-3 eindstand binnen.

Na elf wedstrijden heeft RB Leipzig 27 punten, waarmee het bovenaan staat in de Duitse competitie. De promovendus heeft drie punten meer dan nummer twee Bayern München. Dat team komt zaterdag nog in actie, maar wacht wel een pittig bezoek aan Borussia Dortmund.