Jonker probeert 'Ajaxgedachte' toe te passen bij Arsenal

19 november 2016, 11:40

Al sinds 2014 is Andries Jonker werkzaam als hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal. De voormalig assistent-trainer van Louis van Gaal, die zelden opduikt in de Nederlandse media, heeft het uitstekend naar zijn zin in Londen. Hij probeert de filosofie van Ajax toe te passen in het Emirates Stadium.

Jonker ziet parallellen tussen Arsenal en Ajax. "Voor jonge talenten van Arsenal wordt het ook lastiger om tussen al die topspelers door te breken. Maar Ajax en Arsenal blinken uit in voetbalidentiteit", legt hij uit aan Het Parool. "Ik zag laatst Ajax Onder-15 hier in Engeland spelen en die voetbalden om te winnen. Agressief en talentvol vanuit een gedachte. Dat is wat ik graag zie, ook binnen de Arsenal-visie."

Trainers als Johan Cruijff en Louis van Gaal hebben de 54-jarige Amsterdammer geïnspireerd. "Ik heb goed opgelet en mijn eigen ideeën toegevoegd. Daarom zit ik hier ook. Mooi voetbal met resultaat. Dat past bij mij. De Ajaxgedachte, ook al heb daar nooit gewerkt", zegt Jonker, die een samenwerking tussen beide teams ziet zitten. Dat zou kunnen door talenten te verhuren aan Ajax. "Daarbij gaat het erom dat het voor de speler, voor Arsenal én voor Ajax de beste optie is. De relatie tussen de clubs is goed; zeker door het Arsenal-verleden van Marc Overmars en Dennis Bergkamp staat de deur altijd open."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen