ADO pakt meeste kaarten: "Bijna een compliment"

19 november 2016, 14:29

Van alle eredivisieploegen heeft ADO Den Haag tot nu toe verreweg de meeste gele kaarten gekregen. De middenmoter staat na twaalf wedstrijden al op 33 kaarten dat is volgens aanvaller Edouard Duplan niet zo vreemd. De Fransman vindt het bovendien geen slechte zaak.

"Ik vind het bijna een compliment", zegt hij verrassend tegen Omroep West. "Ja, het zijn er misschien te veel. Maar we laten de tegenstander niet over ons heen lopen. Het past een beetje bij Den Haag. Die knokmentaliteit. ADO is een vechtersclub. Het wordt van ons geëist. Het moet wel op een goede manier. Je moet natuurlijk geen slechte voorbeelden geven. Wij moeten hard spelen, maar wel op een eerlijke manier", beseft hij.

Duplan staat niet bekend als een kaartenpakker, maar de teller staat bij hem inmiddels ook al op vier. Daardoor heeft hij bijna een schorsing te pakken. "Ik moet even oppassen, maar voor mij is het soms heel moeilijk om met onrecht om te gaan. Ik moet kalm blijven. Het is niet zo dat je de beslissing van de scheidsrechter kunt veranderen, maar het is wel frustrerend", zegt de technicus, die het met zijn team zaterdagavond opneemt tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen