Aké matchwinner bij Bournemouth, Sunderland wint weer

19 november 2016, 18:39   Bijgewerkt: 19 november 2016, 19:49

In zijn eerste Premier League-wedstrijd als basisspeler van AFC Bournemouth heeft Nathan Aké zich direct onderscheiden. De Nederlandse verdediger bezorgde zijn werkgever zaterdag een 0-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Stoke City.

Met een rake kopbal uit een vrije trap van Junior Stanislas tekende Aké in de 26ste minuut voor de enige treffer van het duel in het Bet365 Stadium. Bojan had Stoke City vlak na rust langszij kunnen brengen, maar de oud-Ajacied miste een penalty. Erik Pieters en Bruno Martins Indi stonden in de basis bij de thuisclub, Ibrahim Afellay ontbrak vanwege een blessure.

Sunderland boekte haar tweede zege van het seizoen, tevens de tweede op rij. Met Patrick van Aanholt in de basis werd, ondanks dat Papiss Djilobodji in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg, thuis met 3-0 gewonnen van concurrent Hull City. Victor Anichebe (2) en Jermain Defoe scoorden in het Stadium of Light, waar het spel even stil lag omdat saillant genoeg het licht uitviel. Door de winst draagt Sunderland de laatste plaats in de Premier League over aan Swansea City, dat op bezoek bij het Everton van manager Ronald Koeman met 1-1 gelijkspeelde.

Met Daryl Janmaat bij de eerste elf boekte Watford FC een 2-1 thuiszege op kampioen Leicester City. Etienne Capoue en Roberto Pereyra troffen in de eerste twaalf minuten doel voor de equipe van manager Walter Mazzarri. Riyad Mahrez deed in de vijftiende minuut uit een strafschop iets terug, maar verder kwam Leciester City niet. De titelverdediger staat met twaalf punten uit twaalf duels veertiende in de Premier League.

[photo,102536,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen