Groningen verlaat gevarenzone na zege op ADO Den Haag

19 november 2016, 22:45   Bijgewerkt: 19 november 2016, 23:52

FC Groningen heeft afstand genomen van de concurrentie in de onderste regionen van de Eredivisie. Dankzij een 2-1 zege tegen ADO Den Haag sluit de ploeg van Ernest Faber aan bij de middenmoot. Tom van Weert was de matchwinner voor de 'Trots van het Noorden'.

FC Groningen liet na de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Na de gelukkige 1-0 van Hans Hateboer in de tiende minuut (schot ging via het been van Tom Trybull binnen) verzuimde de ploeg van Faber door te drukken. De kansen waren er wel, maar Tom van Weert faalde twee keer één-op-één met Ernestas Setkus. Etienne Reijnen liet ook na de 2-0 te maken, zijn kopbal werd uitstekend gepareerd door de Litouwse doelman.

De ploeg van Petrovic leek na de pauze te beseffen dat er nog wel meer te halen viel in het Noordlease Stadion. Net als in de openingsfase van het duel probeerde ADO met een 4-3-3-formatie het initiatief te nemen op het veld. Die goede bedoelingen werden opnieuw tenietgedaan door een snelle tegentreffer. Van Weert liet nog geen tien minuten na rust zijn derde grote kans niet onbenut. Etienne Reijnen bereidde het doelpunt voor met een fraaie steekbal, de spits liftte de bal over Setkus heen: 2-1.

Na de hernieuwde voorsprong ontstond er hetzelfde scenario als voor rust: Groningen dat kansen kreeg op meer en ADO dat bleef hopen met slechts één doelpunt verschil op het scorebord. Doelpuntenmaker Van Weert verzuimde net als in de eerste helft om de wedstrijd in het slot te gooien. De aanvaller werd helemaal vrijgelaten na een strakke inspeelpass van Yoëll van Nieff, maar schoot de bal wild in het zijnet.

Toch bleef het nog spannend tot de laatste minuut, ook omdat invaller Alexander Sørloth niet scoorde na een afgemeten voorzet van Van Nieff. De Noorse spits zette zijn hoofd schuin tegen de bal in plaats van zijn voorhoofd te gebruiken om de 3-1 achter Setkus te knikken. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn waardoor Groningen de tweede thuiszege op rij over de streep trok.

Groningen neemt afstand van de degradatieplaatsen en heeft nu twee punten meer dan Willem II en Go Ahead Eagles. ADO heeft ondanks de nederlaag één punt meer dan de Noorderlingen en staat elfde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen