Cocu: "We kunnen ons niet te veel meer veroorloven"

19 november 2016, 23:17

PSV leed zaterdag voor de zesde keer in dertien speelrondes puntenverlies in dit eredivisieseizoen. De landskampioen speelde in de uitwedstrijd tegen provinciegenoot Willem II met 0-0 gelijk.

"We kunnen ons niet te veel meer veroorloven. We moeten wel zorgen dat we in de winterstop nog in de race zijn om de titel. Dat is voor ons het allerbelangrijkste", aldus coach Phillip Cocu na afloop in gesprek met de NOS. Koploper Feyenoord kan zondag, in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, de voorsprong op PSV vergroten tot zes punten. "We halen niet ons maximale niveau", analyseerde Cocu het duel met Willem II. "Dat is niet iets van vandaag. We hebben een aantal spelers dat niet de topvorm heeft. Dan moet je dat als team kunnen opvangen."

"We krijgen weinig goals tegen. In creatief en aanvallend opzicht zijn we echter niet effectief genoeg. In de fase na rust krijgen we vier, vijf mogelijkheden achter elkaar. Dat zijn de momenten waarop je deze wedstrijd kan beslissen. Dat laten we na", baalde Cocu. De oefenmeester had wel graag gezien dat zijn elftal meer kansen had gecreëerd. "We komen te weinig in scoringspositie. We kunnen wel zestig procent balbezit hebben, maar het gaat erom wat je ermee doet. Het tempo van achteren naar voren lag vanavond te laag. We creëren te weinig kansen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen