Utrechts tiental knokt zich naar punt tegen FC Twente

20 november 2016, 16:42   Bijgewerkt: 20 november 2016, 16:52

De krachtmeting tussen subtoppers FC Utrecht en FC Twente is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Het meegenomen punt zal door FC Utrecht gekoesterd worden als een overwinning, aangezien de Domstedelingen liefst tachtig minuten met een man minder speelden na een rode kaart voor Ramon Leeuwin.

FC Twente wist aanvankelijk te profiteren van het numerieke overwicht via een treffer van rechtsback Hidde ter Avest. Vijf minuten later stond het echter weer gelijk, nadat Richairo Zivkovic in de rebound profiteerde van een fout van Stefan Thesker. FC Utrecht moest in het vervolg van de wedstrijd nog enkele mogelijkheden toestaan, zag Sébastien Haller een opgelegde kans op 1-2 missen, maar bleef knap overeind.

FC Utrecht leek op dat moment rijp voor de sloop, maar stond even later op gelijke hoogte. Aanvoerder Thesker leverde de bal zomaar in bij Yassin Ayoub, die op doelman Nick Marsman stuitte. Zivkovic had echter geen moeite met de rebound: 1-1. FC Twente wist het compact verdedigende FC Utrecht in het vervolg van de eerste helft niet meer te ontregelen en de Domstedelingen waren soms zelfs dreigend in de tegenaanval. Gescoord werd er voor rust echter niet meer, ondanks een inzet van Yaw Yeboah die gepareerd werd door Ruiter en een pegel van Ter Avest die via de lat over ging.

FC Utrecht bleef knokken voor iedere meter en hield het achterin met enig kunst- en vliegwerk dicht. Wel hadden de gasten geluk dat Lindhout geen strafschop zag in een ogenschijnlijk onreglementaire verdedigende actie van Willem Janssen op Ünal. In de slotfase moest Ruiter nog met zijn voet een inzet van Kamohelo Mokotjo tegenhouden en vond Yeboah, na een knappe combinatie met Mateusz Klich, het zijnet. Uiteindelijk kon FC Utrecht opgelucht ademhalen en hield het aan de enerverende confrontatie met FC Twente een meer dan verdiend punt over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen