Toornstra ziet fris en fruitig Feyenoord na interlandbreak

20 november 2016, 21:00

Na een magere reeks, met gelijke spelen tegen Ajax (1-1) en sc Heerenveen (2-2) en een 1-0 verlies bij Go Ahead Eagles, weet Feyenoord weer wat winnen is. PEC Zwolle werd zondag in De Kuip met 3-0 over de knie gelegd. Jens Toornstra, goed voor het slotakkoord in het duel, constateert in gesprek met FCUpdate.nl dat de interlandperiode de Rotterdamse koploper goed heeft gedaan. 

Dirk Kuyt zei het eerder deze week al: Feyenoord kon de interlandbreak mooi even aangrijpen om de batterij weer op te laden. De Rotterdammers startten de competitie met een perfecte reeks van negen zeges, maar er volgde dus een serie met mindere resultaten. Daarom was de timing van de interlandperiode zeer gewenst. "We hadden wat kleine pijntjes en iedereen is nu weer lekker fit. Het kwam daarom wel even goed uit. Dat we de nieuwe periode met een overwinning begonnen zijn is helemaal goed."

Dat Feyenoord weer een keer de openingstreffer produceerde, en niet de tegenstander, vond Toornstra cruciaal. "We wilden ervoor zorgen dat wij de eerste goal maakten, in plaats van de tegenstander. Dat was de afgelopen drie keren namelijk niet gelukt en dan is het moeilijk om een wedstrijd nog om te draaien, omdat je er dan extra energie in moet steken", aldus Toornstra.

Is het heilige vuur nu helemaal terug bij Feyenoord? Toornstra vindt dat dit nooit echt helemaal weg is geweest. "We waren niet echt bezig met de slechte reeks. Ik heb me ook niet echt zorgen gemaakt. Tijdens de wedstrijd ook niet.  Zwolle kon aanvallend gezien eigenlijk geen vuist maken", aldus de doelpuntenmaker, die nu uitkijkt naar de clash met Manchester United. "3-0 tegen PEC Zwolle is gewoon prima. We hebben de koppositie vastgehouden, dus kunnen we mooi naar donderdag kijken."

[photo,102598,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen