Zeven minuten voor Diks: "Niet waar ik op had gehoopt"

21 november 2016, 08:34   Bijgewerkt: 21 november 2016, 12:32

Met hoge verwachtingen verkaste Kevin Diks in juli van Vitesse naar Fiorentina, maar de Italiaanse droom is voor hem voor nog geen doorslaand succes geworden. De hoeveelheid speelminuten valt vooralsnog enorm tegen voor de rechtsachter, maar hij weigert om te wanhopen.

"Ik heb tot nu toe zeven minuten gespeeld. Dat is inderdaad niet waar ik op gehoopt had, maar ik houd in mijn achterhoofd dat ik er misschien nog niet klaar voor ben", zegt de twintigjarige verdediger tegen de NOS. Diks moet behoorlijk wennen in Italië. "Het is een grote stap: van de subtop in de Eredivisie naar de subtop in Italië. Mensen vergissen zich daar weleens in. In het begin had ik hoofdpijn van alles wat ik moest leren. Toen ik bij Fiorentina kwam, merkte ik dat ik een stapje extra moest doen om bij het niveau aan te kunnen haken. Vooral qua kracht. Al ben je linksbuiten, rechtsback of doelman: iedereen is hier sterk."

Diks, die een vijfjarig contract heeft, moet stappen gaan zetten bij zijn nieuwe club. "Ik krijg tot de winterstop de tijd om me aan te passen, dus nu is het nog even afwachten wat betreft speeltijd", vervolgt de jeugdinternational, die vooral fysiek moet aanklampen. "Het is echt bijbenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen