Van Marwijk: "Van Persie nog steeds onze beste spits"

21 november 2016, 09:20

Robin van Persie beleefde zondagavond zijn mooiste wedstrijd in het shirt van Fenerbahçe. De aanvaller was met twee doelpunten de grote man in de zeer beladen derby tegen Galatasaray en liet daarmee zien dat hij nog altijd het verschil kan maken op het hoogste niveau. Bert van Marwijk vindt het mooi.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft veel bewondering voor de wijze waarop Van Persie weer opgekrabbeld is na een lastige periode. "Het is knap dat hij helemaal is teruggekomen, zeker na de kritiek die hij gekregen heeft. Hij is nog steeds de beste spits van Nederland", sprak Van Marwijk bij het NOS-programma Studio Voetbal.

Van Persie, die op 13 oktober 2015 zijn laatste interland voor Oranje speelde, maakte in veertig competitiewedstrijden voor Fenerbahçe 22 doelpunten. Zijn heldenrol in de derby tegen Galatasaray deed hem goed, zo zei hij na afloop. "Het was een van mijn grootste dromen om in een derby tegen Galatasaray te scoren en om de wedstrijd te winnen. Ik heb eerder grote derby's gespeeld, maar een atmosfeer als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben blij met de doelpunten die ik heb gemaakt, ik ben trots", waren de woorden die Van Persie na afloop sprak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen