De Jong staat al tijden droog: "Dit gaat veranderen"

21 november 2016, 09:51   Bijgewerkt: 21 november 2016, 10:28

De verpersoonlijking van het tot dusver moeizame seizoen van PSV is misschien wel Luuk de Jong. De aanvalsleider van de Eindhovense formatie staat na het 0-0 gelijkspel tegen Willem II al 855 minuten droog. Hoewel hij daar enorm van baalt, is hij strijdbaar.

Hij staat vooralsnog op het povere aantal van drie eredivisietreffers. "Wist ik maar waar het aan lag, dan zou het wel anders gaan. Die bal die ik kopte? Ik dacht dat ik hem goed raakte en dan zie je hem toch weer net naast vliegen. Ongelooflijk", baalt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Sinds zijn komst naar PSV in 2014 is de spits onomstreden, maar hij zou het begrijpen als  zijn positie in de basisploeg ter discussie komt te staan. "Het is topsport, dan weet je dat een coach soms ook een andere keuze kan maken. Toch laat ik me niet gek maken. Er zijn meer spitsen geweest die lang geen goals maakten en daarna de ballen toch weer raakten. Er komt een moment dat dit gaat veranderen. Het gaat er vooral om dat PSV wedstrijden blijft winnen en dit weekend had dat gewoon gemoeten. We stonden voor de goal een aantal keer niet goed."

Woensdag speelt De Jong met PSV in de Champions League tegen Atlético Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen