KNVB wil amateurcompetities later van start laten gaan

21 november 2016, 12:46

De amateurcompetities beginnen vanaf komend seizoen waarschijnlijk later dan de afgelopen jaren gebruikelijk was. Dit omdat dit door de zomervakantie voor veel clubs handiger is, zo meldt de KNVB maandag. Over de lagere divisies is de bond nog in gesprek met de clubs, terwijl de Tweede Divisie, de Derde Divisie en de Hoofdklasse sowieso later zullen beginnen.

De KNVB meldt dat de clubs de afgelopen tijd de vraag om later met het seizoen te beginnen bij de bond hebben neergelegd. "Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn", schrijft de bond. Het doel met de latere start is dat minder spelers hun eerste duel(s) hoeven te missen. De bond overweegt om de competitie in het komende seizoen in het weekend van 23 en 24 september te laten beginnen.

De Tweede Divisie, de Derde Divisie en de Hoofdklasse starten sowieso later, zo is al besloten. De hoogste twee afdelingen trappen af in het weekend van 26 en 27 augustus, de Hoofdklasse schiet een week later in gang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen