Wijnaldum wint niet met Liverpool: "Het was zo'n dag"

21 november 2016, 13:01

In de vorige speelronde kwam Liverpool aan kop in de Premier League, maar het team van Jürgen Klopp is de eerste plaats in de competitie nu alweer kwijt. Door een 0-0 gelijkspel tegen Southampton is Liverpool voorbijgestreefd door Chelsea. Georginio Wijnaldum vond dat zijn team had moeten winnen in het St. Mary's Stadium.

De Nederlander zag dat coach Klopp na afloop ondanks het gelijkspel niet boos was. "De manager was positief", zegt Wijnaldum op het digitale huis van zijn club. "Hij zei dat we niet negatief moesten zijn, omdat we veel kansen creëerden en achterin weinig weggaven. De hele tweede helft waren we bijna de hele tijd op hun helft aan het spelen. Dat we niet scoorden was volgens Klopp het enige slechte aan onze wedstrijd. De manager was wel blij met ons spel."

Wijnaldum, die negentig minuten speelde, zag dat zijn ploeg tot genoeg kansen kwam. "Soms speel je goed maar lukt het gewoon niet om te scoren. Dit was zo'n wedstrijd. We hadden verwacht dat we nog wel een goal zouden maken, maar het was zo'n dag. Soms gebeurt dit, maar we moeten ons geen zorgen maken. In de wedstrijd hebben we meer goede dan slechte dingen gedaan."