Blind: "Zlatan is een van de beste spitsen ter wereld"

22 november 2016, 07:38

Zlatan Ibrahimovic werd maandag voor de elfde keer verkozen tot de beste Zweedse voetballer van het jaar. Daley Blind, die sinds deze zomer met hem samenspeelt bij Manchester United, snapt waarom de aanvaller die titel zo vaak al heeft mogen ontvangen.

"Er is geen twijfel mogelijk dat Zlatan een van de beste spitsen ter wereld is. Dus is het speciaal als zo'n speler bij jouw club speelt", vertelt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. Binnen het sterrenensemble op Old Trafford is de oud-Ajacied volgens Blind weer een aparte verschijning. "Zlatan is Zlatan, bij iedereen wel bekend. En hij heeft zijn eigen manieren."

"Daar zijn genoeg beelden van", vervolgt de Nederlands international. "Hij is prettig aanwezig en in voor een dolletje. Soms is dat met een flying kick, zoals je hem laatst zag juichen. Het is mooi met hem op het veld te staan."

Ondanks dat hij met zulke spelers op het veld mag staan, vindt Blind niet alles aan voetballen in de Premier League even geweldig. "Het jammere vind ik dat er soms geen tijd is om te genieten in Engeland. Je leeft van wedstrijd tot wedstrijd en het gaat maar door. Je hebt de Premier League, FA Cup, League Cup, Europa League en interlands tussendoor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen