Update: Eindhoven Airport vrijgegeven, PSV vertrekt spoedig

22 november 2016, 11:00   Bijgewerkt: 22 november 2016, 11:36

PSV stapt later dan gepland in het vliegtuig naar Madrid, omdat er dinsdagochtend een alarmmelding plaatsgevonden heeft op Eindhoven Airport. De luchthaven moest vanwege deze situatie worden ontruimd. Volgens de Eindhovense club gebeurde dit 'in alle rust'. Inmiddels is het vliegveld weer vrijgegeven door de Koninklijke Marechaussee.

De spelersgroep van PSV zou aan het eind van de ochtend richting Madrid vertrekken, waar woensdagavond in het Estadio Vicente Calderón om 20.45 uur Champions League-duel met Atlético Madrid afgetrapt wordt. Toen er alarm geslagen werd, liep de spelersgroep meteen terug naar de bus die nog buiten stond. Om de situatie op de luchthaven af te wachten, is de selectie van PSV voor even teruggekeerd naar trainingscomplex De Herdgang.

Er werd door mensen gesproken over een bommelding en een verdachte pakketje hebben, maar de Koninklijke Marechaussee heeft laten weten dat er sprake was van een onbeheerde koffer. Er worden speurhonden ingezet om te kijken of het om explosieven gaat.

PSV zou rond 14.00 uur aankomen op de Madrileense luchthaven, maar dat haalt de club uit Eindhoven dus niet. Het is niet bekend of de vertraging van invloed zal zijn op de voorbereidingen of de aanvangstijd van de wedstrijd tegen Atlético. Coach Phillip Cocu neemt twintig spelers mee naar de Spaanse hoofdstad. Joshua Brenet en Andrés Guardado stappen wegens blessures niet op het vliegtuig.

Update 11:35: Eindhoven Airport is inmiddels weer vrijgegeven. De Koninklijke Marechaussee meldt op Twitter dat er geen gevaarlijke stoffen zijn aangetroffen in de onderzochte koffer en dat de maatregelen worden opgeheven. De selectie en staf van PSV kunnen - net als de andere reizigers - straks vertrekken.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen