Drie Afrikaanse arbiters geschorst na slechte prestaties

22 november 2016, 12:55

In Afrika zijn twee scheidrechters en een assistent-scheidsrechter geschorst wegens slechte prestaties, zo meldt de BBC. Joseph Lamptey uit Ghana, de Keniaan Davies Omweno en de Eritreeër Berhe O'Michael mogen allemaal drie maanden pauze nemen van de Afrikaanse voetbalbond CAF.

Lamptey gaf onlangs in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zuid-Afrika en Senegal een onterechte strafschop, waardoor de thuisploeg met 2-1 wist te winnen. Omweno keurde op advies van zijn assistent O'Michael ten onrechte een treffer af van Libië dat met 1-0 verloor van Tunesië. De andere assistent uit die wedstrijd, Theogene Ndagijimana, kreeg een waarschuwing.

Voor Lamptey is het niet de eerste keer dat het CAF hem bestraft. In 2010 keurde hij tijdens de halve finale van de Afrikaanse Champions League ten onrechte een doelpunt goed. Dit leverde hem toen een ban op van zes maanden.

De schorsingen komen het trio allerminst goed uit, want hierdoor zullen ze automatisch niet actief zijn tijdens de komende Afrika Cup. Deze start op 14 januari 2017 en eindigt op 5 februari, een paar weken voordat de schorsingen aflopen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen