Zlatan trekt vergelijking: "Doen wat Napoleon niet deed"

22 november 2016, 17:56

Zlatan Ibrahimovic sluit niet uit dat hij na Manchester United aan een avontuur in de Verenigde Staten begint. De spits kent geen al te gelukkige tijden bij de Engelse club, maar heeft er desondanks geen spijt van dat hij Paris Saint-Germain verliet voor het team van José Mourinho.

In gesprek met het Zweedse Aftonbladet trekt Ibrahimovic een vergelijking met de Franse oud-keizer Napoleon. "Veel spelers blijven tijdens hun carrière op dezelfde plek, maar ik ben heel Europa rondgereisd. Net als Napoleon veroverde ik elk land waar ik voet aan wal zette", is de aanvaller weinig bescheiden. "Misschien wil ik zelfs doen wat hem niet lukte: de Atlantische Oceaan oversteken en Amerika veroveren."

Het contract van Ibrahimovic loopt aan het einde van het seizoen af en de 35-jarige Zweed sluit een transfer naar Amerika niet uit. "Het zou een goede optie zijn. Niet alleen het voetbal, maar ook het leven in de Verenigde Staten trekt me", legt de aanvaller uit, die geen spijt heeft van zijn keuze voor Manchester United. "Het was een uitdaging die ik niet uit de weg wilde gaan. Het was precies wat ik wilde: spelen voor één van de grootste clubs ter wereld, waar wat problemen zijn en die al lang geen prijzen meer hebben gewonnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen