Gudde: "De beelden uit Rome zijn lang na blijven dreunen"

22 november 2016, 18:02

Feyenoord-directeur Eric Gudde houdt zijn hart vast voor het uitduel met Manchester United. De Rotterdamse club kan zich geen enkele misstap van de fans veroorloven. Dat komt vanwege de ongeregeldheden vorig seizoen in Rome.

"We willen op vrijdag 25 november in het vliegtuig naar Nederland zitten met een goed resultaat en in de wetenschap dat iedereen zich in en rond het stadion én in de stad goed heeft gedragen", is Gudde duidelijk tegenover het Algemeen Dagblad. In totaal trekken 7100 supporters naar Manchester, waarvan vierduizend geen ticket hebben voor de wedstrijd.

"De beelden uit Rome zijn heel lang na blijven dreunen." Feyenoord moest onder maar 21.000 euro aan boetes betalen bij de UEFA. "Ook als het nu wel goed gaat, is die nare avond in Italië natuurlijk niet uitgewist. Formeel zijn we niet verantwoordelijk voor de mensen die in de stad rondlopen, maar we voelen ons natuurlijk wel verantwoordelijk."

Feyenoord staat bovenaan in de groep en is bij een overwinning op Old Trafford verzekerd van deelname aan de knock-outfase. Net zoals Fenerbahçe staan de Rotterdammers op zeven punten uit vier duels. Manchester United volgt op slechts een punt achterstand.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen