Guardiola bevestigt wekenlange afwezigheid Kompany

22 november 2016, 18:47

Het zit Vincent Kompany bepaald niet mee. De Belgische centrale verdediger staat de komende weken langs de kant met een knieblessure. De speler van Manchester City liep die kwetsuur afgelopen weekend op tijdens het duel met Crystal Palace (1-1).

Pep Guardiola maakte dinsdag het nieuws bekend tijdens een voorbeschouwing op de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. "De kans is aanwezig dat hij enkele weken is uitgeschakeld", waren de woorden van de Spaanse coach. Kompany kwam afgelopen weekend met zijn eigen doelman Claudio Bravo in botsing.

De keeper van City raakte de slaap van Kompany met zijn knie. Op dat moment wist de international het spel nog te hervatten, maar enkele minuten later ging Kompany alsnog naar de kant. Die botsing is echter niet de oorzaak van zijn knieblessure. De mandekker zal in Spanje geholpen worden bij zijn revalidatie. "Het is teleurstellend, maar Kompany is in de beste handen", gaf Guardiola te kennen.

Manchester City staat met zeven punten uit vier duels tweede in de groepsfase van de Champions League. Bij een overwinning is het zeker van deelname aan de knock-outfase. FC Barcelona gaat aan kop, Gladbach staat derde met vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen